home listen guests
sacred video band pics memories
jambook contact


Memories.


Jazz Pirates in action at Gothenburg Ukulele Society's party of the year 140118.

Jazz Pirates duo playing at party for Maria 130615.Gig at Ukuleleklubben in Göteborg 120121.April 10, 2010, Jazz Pirates and The Ukulele Girls in Krabbegården, Asperö.

Jazz Pirates quartet with and without the Ukulele Girls playing at
Krabbe
gården, Asperö, April 19, 2008./ Jazzpiraterna med och utan
Ö-kul-lele-bandet spelar på Krabbegården, Asperö, 19 april, 2008.

Photos: Tove and Kim.Jazzpiraterna på Kössö sommaren 2006, Lasse, Felix och Mathias.MED SKOTTKÄRRA I SKÄRGÅRDEN
(artikel i Jazzbladet)


Jazz Pirates of the Southern Archipelago, eller Jazzpiraterna på ädel svenska, har varit på turné. Ända till Kössö (Köpstadsö) vilket förvisso inte är så långt men dock bjöd på spännande logistiska lösningar.

En kort presentation av bandet är antagligen på sin plats då vi inte tidigare förekommit i bladet. Jazzpiraterna är i skrivande stund en trio bestående av Lasse Collin, tenorsax/klarinett, Mathias Gustavsson, banjo, och Felix Collin, trummor och tvättbräda. Vi spelar new orleanslåtar i alla dess former. I många avseenden är musiken präglad av att två av medlemarna har växt upp med punk och rockmusik, medan Lasse står för den musikaliska traditionen. På det hela taget tycker vi det låter vilt och urprungligt och svänger bra då vi spelar.

Ett tecken på detta var en spelning på dagiset Solöga där åhörarna redan vid första takterna på "Come to the Mardi Gras" frenetiskt började hoppa upp och ned av pur livsglädje, och där "Sjörövar Fabbe" med pressade trumvirvlar resulterade i spontan dans med bar överkropp. Själva tycker vi det är ett kul sätt att sprida vår musikform till det uppväxande släktet.


Jazzglädje på dagis.

Spelningen på Kössö avlöpte under något mer kontrollerade former. Uppdraget var att leverera svängigt musicerande vid invigningen av Kössös Servicehus vid gamla skolan, byggt med EU-stöd och mycken ideell uppställning från öns eldsjälar. Då ön är bilfri och vi inte hågade att springa fram och tillbaka från hamnen med trummor och cymbaler anslöt vi till den på ön rådande transportmetoden. Vi medtog helt enkelt en styck skottkärra i båten. På så sätt kunde vi någorlunda bekvämt få allt från hamn till spelställe, och vi smälte även fint in bland det övriga hundratalet skottkärror som finns på ön.

Öns innevånare hade gått man ur huse till invigningen, vi spelade tre set, blev förplägade med sill och dryck, och kunde njuta av att stå och spela i härligt solgass med vy över vattnet öst om Styrsö och Stora Mosskullen. Efter tre timmars hamrande, blåsande och rivande var det tre något medtagna musikanter som anträdde stigen hemåt, med tillfälligt stopp för fotograferande.

Framåt senhösten kommer vi att ha ett par spelningar och ni har då chansen att lyssna på oss, mer information om detta och lite inspelade låtar kan du hitta på vår hemsida jazzpirates.lassecollin.se eller via Föreningen Classic Jazz sida över medlemsband.

Mathias Gustavsson
augusti 2006


This page is a part of www.lassecollin.se with
Jazz Pirates
/ C-jam / Jazz files / Free jazz / Collin ads / Me